Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
Vampire
Vampire : Klánok: Tremere

Klánok: Tremere

  2005.09.02. 15:39

Valamennyi klán közül a Tremere-ket veszi körül leginkább a titokzatosságfátyol. Az iszonyatos vérmágiákat felfedező és gyakolró klán szilárd politikai struktúrájának alapját az erő, és a többi Vértesvér számára ismeretlen klánhűség alkotja. Egyes elmondások szerint a Tremere-k halandó mágusok voltak, akik magukra mondták ki a vámpirizmus átkát.

Tremere

Az elszigetelt Tremere klánt lehet gyûlölni, rettegni, hazugnak kikiáltani és befeketíteni, de figyelmen kívül hagyni sosem. Aki csak hallott róluk, gyanakodva figyeli tevékenységüket – és erre jó oka van, mert, a boszorkánymesterek nem véletlenül kapták nevüket. Saját erejükbõl kidolgoztak valamiféle vámpír-mágiát, szertartásokkal és varázslatokkal egyetemben, és ez legalább olyan erõs (ha ugyan nem erõsebb), mint a Vér többi hatalma. Mindez szigorú klán hierarchiával és a boszorkánymesterek égõ ambíciójával párosulva bizony rémítõ erõ. A Vértestvérek krónikái szerint a klán nemrég jött csak létre, a halhatatlanok mércéjével mérve legalábbis: mesék szerint a sötét középkor halandó varázslói egy alvó Õsatya testén hajtottak végre egy hatalmas, mágikus rituálét, így harcolták ki maguknak a vampirizmus ajándékát. Háború tört ki ekkor: az új klán megtapasztalhatta felháborodott Vértestvérei dühét, de a Tremere-ek túlélték ezt is. Halandó varázserejüket elvesztve új formulákat dolgoztak ki, hogy saját vérükbõl nyerjenek hatalmat. Varázstudásuk, a Taumaturgia nagyhatalmú Diszciplínája biztosítja helyüket a Vértestvérek között. A boszorkánymesterek örömest vetették bele magukat a diplomácia és ármány kusza szövevényébe. Tetteiket azonban mindig jellemzi valamiféle óvatos paranoia: tisztában vannak azzal, hogy legalább három klán öregjei forralnak ellenük véres bosszút. Épp ezért minden lehetséges szövetségest megkeresnek miközben egyre tökéletesítik varázstudásukat. Ez kell is a túlélésükhöz. A Tremere klán Gyermekei a legelszántabb, legtanultabb káiniták közül valók, kevesen kerülnek ki sértetlenül a velük való összecsapásokból. A Tremere-ek óvilági. vámpírok, de mára az összes földrészen megvetették a lábukat. A klán központja Bécsben van, az öregek ide gyûlnek tanácsba, hogy a klán jövõjét megvitassák. Emellett legtöbb nagyvárosban vannak Tremere „kápolnák”, rendházak, amik egyszerre szolgálnak egyetemként, kolostorként és erõ¬dítményként. A boszorkánymesterek itt gyûlnek össze, hogy ellenségeiktõl messze híreket cseréljenek, varázshatalmukat növeljék.

Gúnynév: Boszorkánymesterek

Szekta: Nem sokkal születésük után a Tremere-ek boldogan csatlakoztak a szárnyait épphogy bontogató Kamarillához, és hamar pótolhatatlanná tették magukat. A Tremere klán a szekta egyik alapköve. Ha valakinek, hát nekik aztán valóban érdekükben áll a szektát összetartani, mivel a Szabbat Tzimisce klánja mindent megtesz elpusztításuk érdekében. Szükségük van szövetségesekre, s varázstámogatásukért cserébe ezt a Kamarillától meg is kapják – a szekta védelme alatt szabadon kiteljesíthetik titkos tudásról szõtt álmukat.

Megjelenés: A varázshatalmú Tremere-ek rendszerint komor, parancsoló külsejûek. Néhányan az öltönyt kedvelik; mások régies, '40-es évekre jellemzõ eleganciával öltözködnek; megint mások a századforduló kifinomultságára vagy a beat-korszak egyszerû fekete garbójára esküsznek. Sokan viselnek közülük varázsjelekkel rótt amuletteket és más titkos szimbólumokat, így mutatják bölcsességüket. Bár egy boszorkánymester öltözete a makulátlanul elegánstól a szétszórtan rendezetlenig bármilyen lehet, a vámpírvarázslók szeméhen mindig rejtett tudás csillan, tekintetük éles és hideg.

Menedék: Bár a boszorkánymesterek egy részének van saját hajléka (legtöbbször hatalmas könyvtárral felszerelve), a klán minden jelentõs Tremere lakossággal rendelkezõ városban fenntart egy kápolnát, ahová csak a Tremere vámpírok tehetik be a lábukat. Menedékeik hírhedten bevehetetlenek, szinte mindegyik büszkélkedhet olyan varázsvédelemmel is, ami még a többi Tremere-en is kifog.

Háttér: A legtöbb Tremere már halandóként is az okkult világába merült, vagy egyéb tudományos munkásságot végzett. Persze az ismeretlen utáni vágy korántsem elég ahhoz, hogy a hoszorkánymesterek érdeklõdését felkeltse; a klán tagjai erõszakos, tiszta fejû tanítványokat keresnek, és megvetik a zavarodott New Age rajongókat, az összeesküvés elmélet híveit. A Tremere klán kimondatlanul is szexista, öregei szinte kivétel nélkül férfiak. Mostanában tapasztalható némi enyhülése téren, az ancillák egyaránt választanak nõ¬ket és férfiakat Gyermeküknek, a lényeg, hogy az kellõen becsvágyó és eltökélt legyen.

Karakteralkotás: A Tremere-ek általában jó Mentális tulajdonságokkal és ennek megfelelõ, szilárd Akaraterõvel rendelkeznek; a varázstatok kemény világa nem kontároknak való. A legtöbbjük elsõdleges Képessége az Ismeretek, bár a Képzettségek is fontosak számukra. Néhányan egyetlen szakterületre specializálódnak, de a többség a széleskörû képzést választja — végtére is nem számíthat, csak saját magára.

Klán Diszciplínák: Jelenés, Uralom, Taumaturgia

Gyengeségek: A klán törvénye szerint minden Ifjúnak meg kell ízlelnie a klán hét öregjének vérét teremtésekor. Minden Tremere közel áll hát a Vérkötelékhez, és odaadó hûséggel szolgálja klánját — saját akaratából, ha így elkerülheti, hogy bábként tegye. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy a Tremere-ek nem szívesen mondanak ellent a klán öregeinek, akik könnyen Uralmuk alá vonhatnák õket.

Szervezet: Egyetlen klánban sincs ehhez hasonló belsõ szerkezet. Egyetlen klán sem köti meg ilyen szigorúan Ifjait, és egyetlen klán sem halad olyan eltökélt egységben célja felé, mint a Tremere. Bár a fiatal klán tagok viszonylagos szabadságot élveznek, az öregek parancsának mindig engedelmeskedniük kell. A félelem tartja össze a klánt. A Tremere klán természetesen értékeli és bátorítja az egyéni teljesítményeket, a csoport fejlõdésének darwini útját látva ebben. A klán becsvágyó, erõs fiatal vámpírok összeszokott, megbízható csapata: nem csoda, hogy mindenki irigyeli és gyûlöli õket. A Tremere-ek hierarchia-piramisában számtalan rang épül egymásra. Mindegyik hét misztikus körre oszlik, amit a jelöltnek végig kell járnia, ha elõrébb akar jutni a rangsorban (és majdnem mindegyik Tremere-nek ez a vágya). A legalsó, a tanítvány, az Ifjak rangja. Felettük állnak a régensek, mindegyik egy kápolna ura; utánuk jönnek az uraságok, kiknek birtoka több kápolnát magába foglal. Negyvenkilenc Tremere viseli a hatalmas felelõséggel járó pontifexi címet. A piramis csúcsán pedig a Hetek Belsõ Tanácsa található. Tagjai egész földrészeket felügyelnek és a szóbeszéd szerint folyamatos mentális kapcsolatban állnak egymással.

Vérvonal: A Tremere klán szigorú rendszere nem enged túlzott szabadságot tagjainak. Nem tûrnek meg eltérõ vérvonalat Tremere-ek egy kisebb csoportja egyszer ugyan átállt a Szabbat oldalára, de mára mar leszámoltak ezekkel az árulókkal.

 

Idézet: Többek vagyunk egyszerû vámpírnál. A káinita evolúció következõ lépése vagyunk. Irányítjuk a többit, ha hagyják; ha nem, megállunk a magunk lábán is. Túléljük mindegyiket.  (by Mira)

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Sztárok/Bulvár: Tudj meg friss pletykákat, híreket. Katt!    *****    Outsider - Gay - Creative - Rebel - Tolerant - Furry - Brony - Hipster - Gamer - Otherkin - Geek - Autistic    *****    Xtina Hungary - Minden, ami Christina Aguilera!    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** Nyereményjátékok *** Kereseti lehetõség *** Vásárolj kedvezményesen AVON termékeket!    *****    Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj! *** Nyerj ajándékszettet! Töltsd ki a kérdõívet és nyerj!    *****    Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár - Jófogás Játékvásár     *****    FRPG ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ●「ΒΛSMΛIW」 ● FANTASY SZEREPJÁTÉK ● EGY SZIGET + 24 MÁGUS ● FANTASY SZEREPJÁT&Eacut    *****    Itt megtalálhatod a legfrissebb híreket, cikkeket, képeket a Golden Globe- és Oscar-díjas színésznõrõl! Katt!    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Légy Te is AVON tanácsadó *** AVON termékek *** Kereseti lehetõség *** Értékesítõ kollégákat keresek *** sminkek    *****    Esküvõi meghívók! Mindegyik kézzel készült, egyedi. Gyere, nézd meg az oldalamat.    *****    A legfrissebb Anime hírek , mindennap anime ajánló , mondocon képek , és hírek. Csatlakozz közösségünkhöz!    *****    Rendelj bármilyen asztrológiai elemzést,júniusban Te mondod meg,hogy mennyit szeretnél érte fizetni!Várlak az oldalamon!    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    Egyetemistáknak kiemelt lakások eladóak. www.simonyiingatlan.hu Debrecen eladó kiváló lakások. www.simonyiingatlan.hu    *****    NÁLAM NINCSENNEK AKCIÓK, MINDEN ASZTROLÓGIAI ELEMZÉS "BECSÜLET KASSZÁS", A KONZULTÁCIÓ ÉS OKTATÁS INGYENES.    *****    **** Nokedli-lapja****Családi magazin****18-98 éves korosztály mindent megtalál itt, játékoktól a hírekig*****    *****    KÜLÖNLEGES AKCIÓ A CSILLAGJÖVÕ OLDALON JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A HOROSZKÓP MEGRENDELÉSEID ÁRA!    *****    Minden héten anime/managa hírek , minden nap Anime ajánlók , Mondocon hírek. Itt nem fogsz unatkozni!! :)    *****    KÜLÖNLEGES CSILLAGJÖVÕ AKCIÓ JÚNIUSBAN.TE DÖNTHETED EL MENNYIBE KERÜLJÖN A SZÜLETÉSI HOROSZKÓP! VÁRLAK!RENDELD MEG MOST!