Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
M.A.G.U.S.
M.A.G.U.S. : Vámpírvadászok

Vámpírvadászok

  2005.05.27. 16:47

A vámpírvadászok igen különös és õsi közösséget alkotnak...

A vámpírvadászok igen különös és õsi közösséget alkotnak. Ynev számos területén jelen vannak, mégis számuk roppant alacsony. Gyakorlatilag olyan emberek és más humanoidok titkos szövetsége, mely nem kisebb célt tûzött maga elé, mint a legveszedelmesebb élõholtak, a vámpírok elleni harcot. A szervezetük behálózza egész Ynevet. Szinte minden nagyobb városban megtalálhatók. A tagok próbálnak titokban maradni, hiszen a vámpírok zöme is tud a szervezet létezésérõl és természetesen minden hatalmukat képesek latba vetni a szervezet ellen.
A szervezet tagjai szigorú hierarchia szerint élnek. A vámpírvadászok élén egy kilenc tagból álló tanács áll, tagjai egytõl-egyig magas rangú nemesek, bárók, varázslók. A tanácsnak van egy vezetõje, aki még a tanácstagoknak is parancsol. Õ a szervezet tényleges feje. Egyes rossznyelvek szerint õ maga is egy wier, aki olthatatlanul vonzódik a vérhez, de olyannyira nem békélt meg a sorsával, s gyûlölete a vérszívókkal szemben olyan nagy, hogy minden vámpírt el akar törölni a föld színérõl... A tanács kiléte teljesen titkos, még a szervezet tagjai sem tudják, kik a feletteseik. Csupán annyi információt tudnak, amennyi feltétlenül szükséges. Székhelyük is ismeretlen, vélhetõen változtatják.
A tanács alá tartoznak azok a - szintén befolyásos - nemesek, köztisztviselõk, akik egy-egy nagyobb városban képviselik a titkos szervezetet.
Végül a hierarchia legalján állnak a tényleges vadászok. Õk azok, akik valójában szembekerülnek a vámpírokkal. Képzett, speciális harcosok õk, akik egész életüket erre a célra tették fel. Senki más nem ismeri jobban a vámpírokat náluk. Tisztában vannak a vámpírok képességeivel és gyengéivel egyaránt. Bár sokan vannak köztük, akik még soha nem néztek farkasszemet egy vámpírral, de ha egyszer sor kerül rá, tudják mit kell tenniük...
A vámpírvadász karakter leginkább a harcos fõkasztba illeszthetõ be, de mégis több annál, hiszen a vámpírok elleni harchoz nem csupán testüket, hanem elméjüket is meg kell edzeni, fel kell vértezni.KIDOBÁS
Erõ: 2k6+6+kf
Gyorsaság: 2k6+6
Ügyesség: 2k6+6
Állóképesség: k10+8
Egészség: k10+10
Szépség: 3k6 (2x)
Intelligencia: 2k6+6
Akaraterõ: k6+12
Asztrál: k6+12HARCÉRTÉKEK
A vámpírvadászok elsõdlegesen harcosok, így harcértékeik is eszerint számolandók: KÉ alapjuk 10, TÉ alapjuk 20, VÉ alapjuk 75 és CÉ alapjuk is 10. Minden TSZ-en (az elsõn is) 10 HM-et kapnak, ebbõl 3-at akötelezõen a TÉ-re és a VÉ-re kötelesek költeni.ÉLETERÕ ÉS FÁJDALOMTÛRÉS
A vámpírvadászok harcosokhoz méltóan tûrik a fájdalmat és a megpróbáltatásokat. Mivel azonban a vadászoknak sok elméleti tudást is el kell sajátítaniuk, ezért ezen a téren valamivel szerényebbek harcos társaiknál, így ÉP alapjuk 7, FP alapjuk 7 és szintenként k6+4 FP-t kapnak.KÉPZETTSÉGEK
A vadásszá váláshoz az ifjú jelöltnek sok képzettséget kell elsajátítania, így aztán nem marad túl sok idejük további képzettségek tanulására,inkább a már meglévõket fejlesztik magasabb szintre. KP alapjuk 6, amihez szintenként további 7 KP és +15% járul.
A vámpírvadász képzettségei elsõ szinten:
ökölharc Af
4 fegyverhasználat Af
1 fegyverdobás Af
vakharc Af
kétkezes harc Af
írás/olvasás Af
nyelvismeret Af (4)
heraldika Af
legendaismeret Af
történelemismeret Af
pszi Af
lovaglás Af
mászás 30%
esés 20%
ugrás 30%
lopózás 20%
rejtõzés 20%
További szinteken:
2. zárnyitás 20%
2. nyomolvasás/elt. Af
2. sebgyógyítás Af
3. 1 fegyverhasználat Mf
3. pszi Mf
4. kétkezes harc Mf
4. pusztítás Af
5. vakharc Mf
5. sebgyógyítás Mf
6. legendaismeret Mf
7. 1 fegyverhasználat Mf
8. pusztítás MfKÜLÖNLEGES KÉPESSÉGEK:
- A vámpírvadász karakter tisztában van a vámpírok jellemzõivel, tudja, mirõl lehet felismerni egy vámpírt. (Nem látszanak a tükörben, lépte sohasem hallatszik, retteg a fokhagymától, stb. ld. Bestiárium)
- A vadászok - kemény munkával - megedzik elméjüket is a vámpírok ellen, így rájuk a vámpírok "mágikus tekintete" valamint az "akaratátvitele" és a "félelemkeltése" csak fele akkora erõsséggel jön létre, ami általában elegendõ a sikeres kivédésre.
- Tisztában vannak továbbá azzal, hogyan lehet egy vérszívót véglegesen elpusztítani (elhamvasztás, vagy fakaró+fejlevágás+fokhagyma+ezüstpénz) és képesek ezt szakszerûen elvégezni.FEGYVEREK
A vámpírvadászok, nevükhöz méltóan speciális "vámpírirtó" fegyvereket használnak. Igyekeznek minél elõbb szert tenni mágikus fegyverekre, de legalábbis ezüst vagy ezüst bevonatú fegyverekre, hiszen a vérszívókat csak ezekkel lehet megsebezni. Nem kedvelik a súlyos, lomha fegyvereket, inkább két kisebb, könnyebb fegyvert forgatnak, amit elõbb-utóbb mesterfokon is megtanulnak használni. A fegyverek egyébként tájegységenként különbözõek. A dzsad vámpírvadász valószínûleg handzsárt vagy jatagánt fog forgatni, míg az északi kollega esetleg rövid- vagy hosszúkardot. Elõszeretettel használnak lõfegyvereket is, - általában nyílpuskát vagy fúvócsövet - és szinte biztos, hogy jó néhány ezüsthegyû nyílvesszõ vagy fokhagymával preparált tû is szerepel az arzenáljukban.
A súlyos vérteket szintén nem szeretik, hisz csak akadályozná õket a harcban, fõleg a vámpírok ellen. Jellemzõen sodrony- vagy láncinget viselnek, azonban ezekbõl is próbálják a nemesebb anyagból készülteket beszerezni, hogy még kevésbé akadályozzák mozgásukat. Jellemzõ viseletük még az un. "nyakvért", mely egy sûrû szemekbõl készült sodronygallér (általában ezüsttel ötvözve), mely a vérszívók harapását hivatott kivédeni.
Természetesen ezt a speciális fegyverzetet csak "akciókban" viselik, hisz amíg nem muszáj, titkolják kilétüket.
TAPASZTALATI SZINT
A vámpírvadászok a gladiátor táblázata szerint lépnek szintet.MEGJEGYZÉS
A vámpírvadász karakter gyakorlatilag bármilyen fajú lehet, de jellemzõen emberek, félelfek és elfek szövetsége, bár északon van néhány törpe tagjuk is, sõt, egyesek szerint pár wier is a soraikba állt. (KM! Csak nagyon szigorú megszorításokkal engedd meg játékosaidnak a wier fajú karaktert!!!)

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Asztrológiai tanácsadás - BECSÜLET KASSZÁS alapon már Skype-on is! INGYENES OKTATÁS az ASZTRO-suliban!    *****    A csillagjövõ asztrológia,nagyon sok olvasmányt,ezoterikus,témákat,szoftvereket és óriási nyári akciókat ajánl, NEKED!    *****    Egy blog rólam, velem, mert szeretek ide írni. Ðzsí. *** Augusztus 25-én PlayDay, azaz játéknap sok-sok nyereménnyel! :)    *****    Tudod hol van és mit jelent a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont? A Chiron? A Lilith? Én megmondom.Látogass meg!    *****    Gyere és nézd meg a lovas és állatos blogom.Különbözõ érdekes történetekkel és sok friss blogbejegyzéssel.Jó nézelõdést!    *****    Ünnepi minijáték vár rád! Kattanj rá, küldd be a megoldást, és NYERJ! =)    *****    Az ASZTRO-suli mindenkit Szeretettel vár. Tanuld meg az asztrológiát a saját horoszkópod elemzésével -TELJESEN INGYEN!    *****    A csillagjövõ asztrológia portálon akció! Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés + Párkapcsolati elemzés 2000 Ft. katt!    *****    Szereted a humort, jó zenéket? Szeretnél ilyen mûsorban részt venni? Keress oldalamon!    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    PROJECT DC egy futurisztikus-disztópikus SZEREPJÁTÉK! Bármikor szívesen látjuk a csatlakozókat!    *****    Ne maradj le semmirõl, értesülj elsõ kézbõl a Selena Gomezzel kapcsolatos hírekrõl! Hat éve várja a látogatókat az oldal    *****    Református exmisszus-gyakornok, jégkorong, izomautók, rap zene. Igen, ez mind én vagyok! Hogyan? Nézz be és megtudod! :)    *****    Szeretsz írni? Lenne egy jó témád, amit megosztanál másokkal? Akkor kattints, és nyerj egy vendégposztot nálam! :)    *****    Kedveled Ian Somerhaldert? Odáig vagy a szépséges színésznõért, Nina Dobrevért? Kattints! Nem csak TVD rajongóknak!    *****    Szeretsz filmet nézni? Akkor itt a helyed! Nézz filmet facebook messengeren. Klikk ide!!!!    *****    MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER / egy májusban született lány blogja / MAYFLOWER    *****    DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE! DESIGN KÉSZÍTÕT KERESEK! 100 KREDIT ÉS MEGJELENÉS JÁR ÉRTE!    *****    ***Egy blog. Egy lány. Egy élet.*** Ðzsí blogol. *G-PORTÁL KÖZÖSSÉGMENTÉS ugyanitt. Ha hiányzik a régi közösség.*BLOG***    *****    Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok | Furry Fandom | Antropomorf Állatok