Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
Changeling: The Dreaming
Changeling: The Dreaming : Pooka

Pooka

  2006.01.28. 19:51

"...no és akkor a király belovagolt nadrág nélkül! Végül is volt rajta nadrág, de deréktól el volt szakadva..."

POOKA.

 

A pooka-k, ezek a tipikus csibészek, gézengúzok és rosszfiúk talán a legmegejtőbbek és a legzseniálisabbak a fae-k közt. Mivel elképesztően lusták, utálnak dolgozni de imádnak játszani. Bár általában jó szándékúak, mégis hazudósak, deviánsok, gondatlanok, és nem is olyan kicsit ütődöttek. Ha az eshu-k nyughatatlanok, a pooka-k tébolyodottak. Jót akarnak, csak hát... ugye, tudod. Trükkök, hazugságok, vad ötletek és őrült viccek az étele és itala ennek az excentrikus Kith-nek.

Minden pooka szíve mélyén nagy bánat lapul: sajnálják az ártatlanságot, amelyet, mint ők is tudják, mindannyian elveszítünk. Persze, ránézésre ez sose derülne ki; ezek a Tündérek csupa vidám káosz, akik majdnem kétségbeesett komolytalansággal űznek el mindenféle rosszkedvet maguktól. Nincs olyan vicc (vagy csak nagyon kevés), ami túl közönséges lenne, ha meg tud nevettetni.

A pooka-k elsősorban azokkal az állatokkal vannak jó viszonyban, amelyekre hasonlítanak; ez a Kith képes alakváltoztatásra és még a halandó Látszatban is hordozza az "állati" felének valamilyen jelét. A fae tudomány szerint a pooka-k az ártatlanságról szőtt álmokból származnak; mikor a halandók játszadozó állatokat figyeltek és azt kívánták, bárcsak ők is ilyen szabadok lehetnének. Az elmélet helyesnek hangzik - még a legrosszabb Boldogtalan pooka-k is inkább gondtalanok mint rosszindulatúak -, és megmagyarázza azokat a mély, sokszor napokig tartó depressziókat, amelyekbe a pooka-k időnként zuhannak. A világiasság zavarja őket, és majdnem halálosan félnek a Banalitástól.

Ennek a Kith-nek az állatokhoz fűződő viszonya gyakran a környezetükben gyökerezik: a városiak általában kutyák, macskák, nyulak vagy akár patkányok alakját veszik fel, míg a vidéki pooka-k lovakká, farkasokká vagy vadnyulakká változnak. Általában emlősökhöz hasonlítanak, de néhány madár, sőt, még hüllő alakú pooka-ról is tudunk. Az eshuk szerint oroszlán, kenguru és kacsacsőrű emlős-pooka-k is vannak, de ezt kevesen hiszik el.

A pooka-k számára az igazság sértés; bármit mondanak át meg átszövik hazugságokkal, hogy érdekesebbé tegyék. Örömüket lelik a tév-hírek és bolondságok terjesztésében, s aztán egy biztonságos helyre visszavonulva figyelik a mókát. A céljuk ritkán rossz (egyszerűen csak zűrzavar), és általában megzavarodnak, ha valakit felháborítanak a vicceik. A humorérzék hiánya megdöbbenti őket, és arra készteti, hogy megpróbálják "felderíteni" az illető kedélyét további örült tréfákkal...

Minden megbízhatatlanságuk ellenére, a pooka-knak erős nemesi érzéseik vannak. Hűséges barátok és a harcban bátrak; ha egy tréfa valóban fájdalmat okoz, a legtöbb Boldog pooka őszintén sajnálja. A Boldogtalan fajták veszélyesebbek - egyeseknek beteg humoruk van. De a többi Boldogtalanhoz képest még ők is igen tisztességesek.

Egy pooka számára minden nagyobb, mint valójában; a romantikához való érzékük pont olyan lehengerlő, mint a humoruk. E Kith tagjai, a férfiak és a nők egyaránt, igen vonzóak és remek társaságot nyújtanak - feltéve, hogy a partner nem sértődik meg a rengeteg jóindulatú piszkálódás miatt. Gyakran utazgatnak csapatokban, karneválokat és színjátékokat rendezve mind a fae-knek, mind a halandóknak. Akárhová mennek, nevetés, becsapás és remek szórakozás jön velük - még ha csupán saját maguknak is.

 

a     Megjelenés.

Bármilyen formát választanak, a pooka-k rendkívül helyesek. Bár a megjelenésük sokféle, gyakran szőrösek vagy prémesek, nyúlt, állat-szerű testalkattal és igazi állati fülekkel.

 

a     Látszatok.

- A Gyermekek leírhatatlanul aranyosak; minden felnőtt meg szeretné simogatni őket és cukrot adni nekik. Ha büntetést kell elkerülni, ez különösen hasznos.

- A pooka Vadócok az osztály bohócai, akik képesek elcsábítani legjobb barátjuk barátnőjét, miközben bűzbombát dobnak az iskola szellőzőrendszerébe. Az állati természetük most kezd nyilvánvalóvá válni: kis farkuk van és csillogó szemeik.

- A Morgók csak kicsit különböznek a Vadócoktól. Egyáltalán nem látszik, hogy öregednének. A legtöbbjük letelepszik és tréfacsinálóként kényelmes életet él. Bár talán érettebbnek tűnnek, a bennük lévő viccelődő attitűd sosem tűnik el teljesen. A Morgó pooka-k gyönyörűen kidolgozott, néha akár évekig is eltartó tréfákat eszelnek ki. Egyetlen halandó sem mérkőzhet meg egy öreg pooka-val, aki kigondolt valami trükköt.

 

a     Életstílus.

A pooka-k általános foglalkozásai a színjátszás, bohóckodás vagy a rögtönzött komédiajátszás. A városiak egyetemek és cirkuszok körül mászkálnak, a vidékiek csapatokba verődnek vagy kitűznek egy falut találkozóhelynek. Az élet élvezetéhez túl szomorú vagy szerencsétlen halandók könnyen találkozhatnak az őket felvidítani akaró pooka-kkal, azok viszont, akik nem tisztelik kellően a természetet, ennek a Kith-nek egy másik oldalát is megismerhetik...

 

a     Viszonyulás.

Természet

 

a     Jogok.

- Alakváltás: Minden pooka különösen jó viszonyban van egy, általa választott állattal. Ha teljesen egyedül van, át tud változni ezzé az állattá (vagy vissza) egy forduló alatt. Egy Káprázat pontba kerül átváltozni állattá, a visszaváltozás nem kerül pontba. Kockadobás nem szükséges. Ezek az állati formák az állat minden természetes képességét magukba foglalják (karmok, sebesség, ugrások, stb.); de csak világi állatok formái lehetnek. Tigris pooka-t még senki sem látott.

- Bizalom: Ennek a Kith-nek az eredendő vonzereje a legtöbb embert eleve megbűvöli. Ez, és mellé a fairie kíváncsiság, nagyon jó hallgatókká - és manipulátorokká teszi őket. Egy folyamatban levő beszélgetés során a pooka egy sikeres Manipuláció + Csalás (vagy Empátia) dobással rábírhatja a beszélgetőpartnerét, hogy öntse ki a lelkét; a dobás nehézsége az "áldozat" Akaratereje. Minden Siker feljogosítja a pooka-t, hogy egy személyes kérdésre igaz választ kapjon. Ez nem egy pillanat alatt kialakuló tehetség - időt és beszélgetést igényel és teljes szerepjátszást.

Ez a képesség azt is jelenti, hogy a pooka-k sosem Rontanak Empátia és Csalás dobásokat.

 

a     Gyengék.

- Hazugságok: Meg lehet bízni egy pooka-ban, de akinek csak egy kis esze is van, sose hisz neki. Ez a Kith notórius hazudozó. Mindegy, milyen fontos állításról van szó, egy pooka mindig bele kell keverjen valami hazugságot. A vérében van. Egy pooka-nak 8-as nehézségű Akaraterő dobást kell tennie, hogy igazat és csak igazat mondjon.

 

a     Idézet.

"...no és akkor a király belovagolt nadrág nélkül! Végül is volt rajta nadrág, de deréktól el volt szakadva..."

 

a     Kinézet.

-Boggan: Elég kedvesek, szerintem, csak kicsit rozsdás a humorérzékük.

-Eshu: Kissé furcsa szerzetek, de nagyon klassz sztorijaik vannak. Egyiküktől hallottam egy haláli jót, elmondjam?

-Nocker: Rohadt kis nyivákolós banda, akik fel se ismernének egy kacagást még akkor sem, ha megharapná a pofájuk! A humoruk nem eszes, hanem marós.

-Redcap: Brr! Az unokatesómat megnyúzta egy ilyen 3 éve és azóta is a vállán hordja a prémet. Sose találkozzam egyel se!

-Satyr: Kicsit talán perverzek, de legalább tudják, hogy kell bulizni.

-Sidhe: A császárnak nincs ruhája!

-Sluagh: Borzasztók és ijesztők és titokzatosak és rémületesek...

-Troll: Jó srácok, kőkemények az izmaik és értelmesek is.

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS