Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
Indián kultúra és a sámánizmus
Indián kultúra és a sámánizmus : Indián horoszkóp

Indián horoszkóp

  2006.01.29. 21:10

Az indián népeknek a rézbőrűeknek teljessen más felfogásuk volt, mint a fehér népeknek. Erősen élt bennük a természet imádata és a totemizmus, állatok tisztelete, de egyben a fétisizmus is.

Sólyom (III. 20. - IV. 19.)

Erénye: dinamikus és optimista Hibája: fölenyes, tapintatlan

Remek megfigyelő, egyetlen pillanat alatt átlatja a helyzetet, sok múlik az életeben a gyorsaságán. Ebből adódóan örökös feszültségben él, hiszen mindig kész arra, hogy lecsapjon az "aldozatara" vagy a kínálkozó lehetőségekre. A kis és nagy ügyek között azonban nem tud különbséget tenni, mindkettőre ugyanakkora elánnal veti rá magát. Mindig nyílt lapokkal játszik, a ravaszság nem kenyere.A kötöttségeket rosszul tűri, azt szereti, ha szabadon szárnyalhat, önállóan dönthet, bátorsagát bizonyithatja.Vezetőként is megállja a helyét. Tele van vitalitással, lendülettel, ám állóképessége nem túl jo, ezért teljesítménye hullámzó. A nagy erőfeszítesek után halálos fáradtság vesz rajta erőt, de gyorsan regenerálódik.

 

Hód (IV. 20. - V. 20.)

Erénye: kitartó, állhatatos Hibája: makacs, korlátolt.

A hód nem kockáztat soha semmit, mindig biztosra megy.Pedig a földön éppúgy boldogul, mint a vizben, igaz, a víz alatt is a szilárd talajt keresi.Ha valamit elhatároz, azt biztosan véghez viszi. Zavarba csak akkor jön, ha váratlan helyzetbe kerül. Ilyenkor nemcsak komoly fejtörést okoz neki az alkalmazkodás, hanem kínszenvedést is, hiszen amit megszokott, ahhoz körömszakadtáig ragaszkodik. Szivesen hódol a testi örömöknek, élvezi a finom étkeket, italokat. Fontos számára a kényelem, a biztonság és a nyugalom. Nem vágyik vezető szerepre. Végtelenül becsületes, nyugodtan rá lehet bizni az értékeket vagy akár a házipénztárt.Huzamosabb ideig képes komoly erőfeszítésekre, hiszen nemcsak allóképessége kiváló, de az ellenálló képessége is.

 

Szarvas (V. 21. - VI. 20.)

Erénye: sokoldalú, mozgékony Hibája: felületes

A szarvas örökké a változatosságot keresi. Belső erő hajtja, hogy új tájakat fedezzen fel magának. A hosszú, erőltetett hegymenet azonban nem neki való. Útja során mindenbe belekóstol, es nem riad vissza attól sem, hogy veszélyes szakadékokat ugorjon át. Érdeklődése sokirányú, talán ez az oka annak, hogy soha semmire sincs ideje. Gyakran változtatja a vélemenyét, számára ez természetes, de sohasem érdekből teszi. Következetesség, kitartás nem várható el tőle. Hivatása területén remekül megállja a helyét, ha sokoldalúságát kamatoztathatja, és ha tevékenysége nem helyhez kötött. Észjárása gyors, feltalálja magát minden helyzetben, könnyen szót ért mindenkivel, a hireket viszi-hozza.

 

Harkály (VI. 21. - VII. 21.)

Erénye: együttérző, odaadó Hibája: szeszélyes

A harkályt nem véletlenül nevezik a fák doktorának. Erős csőrét és karmait kizarólag arra használja, hogy megtalálja, hol van a baj, es azt ott azon nyomban orvosolja. Érzelmi élete intenzív, de gyakran kiszamithatatlanok a hangulatváltozásai. Az embereket két nagy csoportra osztja, az egyikbe azok tartoznak, akiket szeret és akikért áldozatokra is kész, a másikba pedig azok, akiket nem kedvel, ám a bajba jutottakon mindig megesik a szíve. Hűséges, nemcsak a kapcsolataiban, hanem tárgyakhoz is ragaszkodik. Megszokott környezetét nem szivesen hagyja el, a régi erdőbe, az ismert fákhoz mindig visszatér. Nem vágyik karrierre, a hatalom hidegen hagyja. Ha családias légkör veszi körül, es feladataival érzelmileg azonosulni tud, nyugdijas koráig is kitart egy munkahelyen.

 

Lazac (VII. 22. - VIII. 21.)

Erénye: öntudatos, melegszívű Hibája: büszke, arrogáns

A lazacot a halak királyaként tartjak számon, amit nemcsak elegáns küllemével érdemelt ki, hanem bátorságával is. A lazac ugyanis bár az óceánban él, az ívas idejére visszatér abba a folyóba, ahol maga is világra jött. Vándorlása során, amely akár több ezer kilométer is lehet, a folyó sodrával szemben halad es mindenre képes, hogy elérje célját. A lazac jószívű, nagyvonalú, kicsinyes vitákba, perekbe soha nem megy bele, ezeket méltóságán alulinak tartja. Nemcsak anyagiakban bőkezű, de nagy, mindent elsöprő érzelmekre is képes. Határozott es célratörő, jó vezetői képességekkel van megáldva. Olykor azonban a fejébe száll a dicsőség, és túlértékeli saját magát. Ha irányitják, elveszti az érdeklődését, erőt vesz rajta a lustaság.

 

Barnamedve (VIII. 22. - IX. 21.)

Erénye: kötelességtudó, pedáns Hibája: szigorú, kritikus

A barnamedve hatalmas, erős. Kétféle, egymásnak ellentmondó hir járja róla. Sokan állitják, hogy nem tanácsos a közelébe menni, mások pedig például a mesékben, szelídnek, bájosnak tartjak. Vitathatatlan, hogy a barnamedvét meg lehet szelidíteni: képes két lábra állni és táncolni. Soha nem akar a középpontba kerülni, inkább a háttérbe húzódva, szorgalmasan teszi a dolgát. Mindent pontosan megtervez, alaposan előkészít, mert nem szereti a meglepetéseket. Már csak azert sem, mert a váratlan helyzetekben elbizonytalanodik.Hivatása területen sem akar kitűnni, de megbizható, pontos, felelősségteljes feladatokat is rá lehet bízni. Megelégedésére szolgál, ha hasznossá, nélkülözhetetlenné teheti magát.

 

Holló (IX. 22. - X. 22.)

Erénye: diplomatikus es alkalmazkodó Hibája: hiszékeny, határozatlan

A fehér ember a hollót a szerencsétlenség szimbólumának tekinti, az indiánok ezzel szemben nemcsak elfogadják, de értékelik is különleges adottságait. Például azt, hogy a levegőben éppoly ügyesen mozog, mint a földön, hogy képes, főleg télvíz idején, még a nagyvárosi élethez alkalmazkodni, és ha úgy adódik, döghúst is eszik. A hollóval remekül együtt lehet működni, hiszen kerüli a konfliktusokat. Betegesen fél viszont a magánytól, az egyedülléttől. A természetben is megfigyelhető, hogy táplálékszerző körútjára is párban vagy csoportosan jár. Nagyon fontos számára, hogy mások elvárásának megfeleljen, jelenlétével, tevékenységével kellemes légkört, harmóniát teremtsen. Művészi tehetségét is ezért kamatoztatja.

 

Kígyó (X. 23. - XI. 22.)

Erénye: elszánt Hibája: képtelen kompromisszumot kötni

A kigyónak az indián kultúrákban óriási tekintélye van. Egyrészt azért, mert a megújulás, az újjászületés képességét szimbolizálja, hiszen valóban olykor bőréből kibújva új életet kezd, másrészt misztikusnak, nagy titkok tudójanak tartják. Adottsagai is figyelemreméltóak: tud úszni, feltalálja magát a föld alatt, és a levegőbe emelkedik a bűvös furulyaszóra. A kígyó mindig többet akar tudni, mint ami szemmel latható. Nemcsak a tudományok érdeklik, de a lélek, a hit es a mágia rejtelmei is. Annak ellenére, hogy viselkedése, reakciói általában kiszámíthatatlanok, mégis határozott, és akaratát tűzön-vizen keresztülviszi. Kemény és következetes, még akkor sem dobja be a törülközőt, amikor egyértelműen vesztésre áll.

 

Bagoly (XI. 23. - XII. 21.)

Erénye: idealista, bölcs Hibája: felfuvalkodott, nyughatatlan

A bagoly a lélek, a tudás, a bölcsesség madara, az éjszaka leple alatt érzi magát biztonságban: sötétben csap le zsákmányára is. A föld és az ég között él, a kötöttségektől írtózik. Óriási szabad mozgástérre, függetlenségre van szüksége. Gyakran előfordul, hogy hirtelen ráun valamire, és csapot-papot maga mögött hagyva elrepül, de hamarosan visszatér és más szemszögből újravizsgálja a dolgokat. Ennek köszönhetően mindenkinél többet tud az élet nagy kérdéseiről. Végtelenül idealista és ez viszi rá arra, hogy nemes, fennkölt célokért harcoljon, esetleg misszionáriusként tevékenykedjen. Imád vitatkozni, ilyenkor teljesen megfeledkezik a hétköznapi dolgokrol, a realitásokról, annyira magával ragadja a hév, a lelkesedés.

 

Lúd (XII. 22. - I. 19.)

Erénye: állhatatos Hibája: szigorú, rosszhiszemű

A lúd jó úszó, ezer kilómétereket képes repelni, de remekül érzi magát a szilárd talajon is, ahol a táplálékát szerzi. A hideg tél elől melegebb tájakra menekül, de tavasszal mindig visszater oda, ahonnan elindult. Ehhez persze sokoldaluságra, óriási energiára és kitartásra van szüksége. Erejével tud gazdálkodni, hirtelen elhatározástól vezerélve szinte soha semmibe sem kezd bele, megfontolt és előrelátó. Nem kerget álmokat, minden helyzetben reálisan gondolkodik. Sokan azt vetik a szemére, hogy túl óvatos és rideg. Valóban nem szeret kockáztatni, és tud, akar távolságot tartani. Minden olyan hivatás illik hozzá, ahol pontosan kell tervezni, előre kalkulálni. Ez az a tevékenység, amelyben egy lúd sohasem tévedhet.

 

Vidra (I. 20. - II. 18.)

Erénye: találékony Hibája: lázadó

A vidra fürge vízben, földön egyaránt, és miután igen játékos, néha vakmerő mutatványokra ragadtatja magát. Mozgékonysága fizikailag és szellemileg is megmutatkozik, és ennek köszönhetően gyakran megtörténik, hogy mire mások a startlövésre várnak, addig a vidra már célba ért. Vonzódik az új, a szokatlan dolgokhoz, szellemi áramlatokhoz.A szürkeséget, a langyosat azonban nem tudja elviselni, az unalomba belebetegszik. A folytonos változás a lételeme. Ugyanakkor remekül be tud illeszkedni minden olyan közösségbe, amely értelmes dolgokkal, netán a világ megváltásával foglalkozik. Ötletekből kifogyhatatlan, bár elképzelései gyakran utópisztikusak. A korlátokat nem viseli el: újító, feltaláló, forradalmár.

 

Farkas (II.19. - III. 20.)

Erénye: érzékeny Hibája: rest, befolyásolható

A farkas hol félelmetes, hol pedig félénk, attól függően, hogy kivel áll szemben. Ha szemébe nézünk, egyszer hiszékenységet árul el a tekintete, másszor pedig elszántságot. Ez azzal magyarazható, hogy igen érzékenyen reagál a környezetében mindenre, talán még a gondolatokban is tud olvasni. Túlzott érzékenysége azonban serülékenysége, sebezhetővé teszi és visszatartja őt attól, hogy teljesen őszintén kimutassa az érzelmeit. A farkas falkában él, ugyanakkor időnként egyedül is elkóborol, amikor személyes vágyait, álmait követi, vagy amikor csendre, nyugalomra vágyik. A farkas együttérző és segitőkész. A falkában például minden felnőtt úgy törődik a kölykökkel, mintha a sajátjai lennének.

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?