Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
Vampire
Vampire : Klánok: Szet követői

Klánok: Szet követői

  2005.09.02. 14:58

Eredetileg Egyiptomból származnak és állítólag egy Szet nevű élőholt vámpíristenséget imádnak, minden erejükkel őt szolgálják. A Szetiták előszeretettel "rontanak meg" másokat, áldozataikat saját gyengeségeik rabszolgájává teszik. Valamilyen titokzatos okból a klán összetart, és egyes feltételezések szerint állandó kapcsolatban vannak az alapítójukkal. A Vértestvérek többsége fél ezuektől a kígyónyelvű vámpíroktól, mert gyakran már a puszta jelenlétük is elég ahhoz, hogy egy Vértestvér elinduljon a romlás útján.

Szet követõi

Szet követõi, avagy a Szettiták, minden más klánnál népszerûtle¬nebbek. Az õsi Kígyóhoz fûzõdõ kapcsolatuk legendás: és különös képességeik mind alátámasztják a mesét. Olyan tudás letéteményesei, ami már az Elsõ Várost is rombolta. Ha betelepülnek egy városba, a káinita hatalmi rend szinte azonnal felborul. De a legborzasztóbb az talán, hogy mindannyian szentül hiszik, hogy istenek vére csörgedezik hideg ereikben. Már maga a klán neve is ezt hivatott igazolni. A legtöbb Szettita szerint maga Szet, az õsi Egyiptom sötét istene alapította klánjukat. Mások szerint Szet egy Õsatya volt – legalább – aki istent játszott az egyiptomiak elõtt. Bármi is az igazság, Szet uralma megkérdõjelezhetetlen volt egész amíg fel nem bukkant egy Ozirisz nevû lény – egyesek szerint vámpír, mások szerint nem az – és évszázados harcban le nem gyõzte Szetet. Bár Szet a sötétségbe taszíttatott és távozott e világból, Gyermekei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy mikor viszszatér, minden készen várja. Céljaik elérésében a Szettitákat számtalan hatalom segíti. Szerintük a függõség, a csábítás és a romlás a legõsibb és legfinomabb fegyver. A kábítószert, szexet, pénzt, hatalmat - még a vért és a tudást is – csalétekként használják. Es hihetetle¬nül eredményesen: a Vértestvérek és a vér egyaránt behódol csáberejüknek, akármit megtesznek új mesterük kedvéért. Nem egy városban egész szubkultúrákat és társadalmi rétegeket tart hatalmában egy vagy két Szettita. Szet követõi gyakorta nevezik magukat a „legidõsebb klánnak”, akármit jelent is ez. A káinita történészek ezt nem tartják többnek alaptalan dicsekvés-nél, Szet felemelkedését jóval az Elsõ Város utáni idõkre teszik, de a klánt jobban ismerõk korántsem ilyen biztosak dolgukban. A kígyók klánjának tudása egyesek szerint akár a legelsõ, a leghosszabb éjszakára is visszanyúlhat... Egyes kígyók azt sem átallják állítani, hogy Szet még Káin bukása elõtt taszíttatott az örök sötétségbe – és bár a legtöbben ezt nem hiszik el, belegondolni is ijesztõ. Még ha nem merülünk el származásuk rejtélyeiben, a klán befolyása akkor is riasztóan nagy. Bár a hagyományos vámpírföldeken, például Európában ritkák, Szet köve-tõi a világ minden táján megtalálhatóak. Egész Afrikában nagy a befolyásuk, különösen Kairóban és a Szahara vidékén. Indiában is erõsek, egész a kathaji vadászterületekig jutottak – pusztító istenek hagyatékát kutatják, kultuszt építenek maguk köré. A Közel-Kelet homokja alatt alszanak, a karib éjszaka urai; Amerika legsötétebb nyomornegye¬deiben is bátran járnak-kelnek. Hálójuk földrészrõl földrészre terjed, a többi klán még csak nem is sejti, milyen messzire elér a kezük...

Gúnynév: Kígyók

Szekta: A semlegesség túl fontos Szet követõinek ahhoz, hogy bármelyik szektáért is feláldozzák. A Kamarillát álszent hõsködésnek tartják, a Szabbatot nemkülönben. A Szettiták mindkét oldalnak eladnak titkokat, de az igazán fontos leleteket mindig megtartják tulajdon klánjuknak.

Megjelenés: A legtöbb Szettita öreg egyiptomi, észak-afrikai vagy közel-keleti. Manapság persze õk is sokkal nyíltabbak, nemzetiségre és nemre való tekintet nélkül választják Gyermeke¬iket. A vörös hajat Szet áldásának tartják, sok Ifjú odaadása jeléül festeti haját. A legtöbb Szettita kifogástalan ízléssel öltözködik, megjelenésük magával ragadóan határozott, mégis barátságos.

Menedék: Sok fiatal Szettita beéri egy biztonságos kis lukkal, az öregek szemében viszont a menedék építése tiszte¬letreméltó feladat. Alkimista rítusokkal, rég elfeledett varázsigékkel szentelik fel hajlékukat – templomokat, elhagya¬tott könyvtárakat, kriptákat. Sokan ghoulokkal õriztetik ott-honukat, mások kígyókkal népesítik be szobáikat. Legtöbb¬ször õsi egyiptomi stílusban díszítik menedékeiket, bár az el-múlt években ez egyre kevésbé jellemzõ. Egy Szettita, ízlésétõl és származásától függõen bárhogy berendezheti otthonát.

Háttér: A legtöbben Szet követõjének halandó csatlósai voltak egykor. Régebben csak egyiptomiakat választottak, de ma már bármilyen nemzetiségbõl jöhetnek Gyermekeik. A kígyók leginkább a manipulatív, erõs akaratú halandókat kedvelik – ez elõbbi azért fontos, hogy minél több embert tudjanak a klán szolgálatába csábítani, utóbbi arra kell, hogy a követõk titkait rábízhassák. A Szettitáknak csak a legjob¬bak kellenek: aki nem felel meg elvárásaiknak, mindörökre tudatlan báb marad.

Karakteralkotás: A Szettiták a Mentális és a Szociális tulajdonságokra összpontosítanak, de Jártasságaik a karakter alapkoncepciójától függenek. Az Okkult ismeretek igen gya¬koriak a klán tagjai között. Természetük lehet tudós vagy állatias, Viselkedésük az alkalomtól függ. Legtöbbjüknek kiterjedt Kapcsolatai vannak, a Nyáj (kultusz) is igen fontos számukra. A Csatlósokat és más engedelmes bábokat a zsarolástól kezdve a puszta barátságig bárimire használhatják a Szettiták.

Klán Diszciplínák: Fátyol, Jelenlét, Szet öröksége

Gyengeségek: A Szettiták a legõsibb sötétség Gyermekei: az erõs fény minden fajtájától irtózták, különösen a nap-fény árt nekik. Minden nap okozta sebzéshez két egészség-szintet hozzá kell adni esetükben. Ha erõs tényben (ívfény, reflektorfény) tartózkodnak, minden kockatartalékból le kell egyet vonniuk.

Szervezet: Egyenként Szet követõi is csak olyanok, mint a többi vámpír: nyájat gyûjtenek maguk köré, hatalmukat gyarapítgatják és megpróbálják vetélytátsaikat eltenni láb alól. Nem legyõzhetetlenek, a klán a darwini szemlétet sze¬rint veszni hagyja a gyengéket, Együtt azonban templomokat alapítanak, hogy közösen növeljék tudásukat és gyakorolják szertartásaikat. Hierarchiájuk korfüggõ a legöregebb, a legbölcsebb vezeti õket Állítólag valahol Afrikában van Szet Nagy Temploma, a Sötét Hierofáns székhelye. Ez a Matuzsá¬lem Szet legerõsebb, legelsõ gyerermeke; ha hihetünk a híresz¬teléseknek, tudása páratlan és a klán feletti hatalma megkérdõjelezhetetlen

Vérvonal: A kígyóknak számtalan vérvonaluk van, Szet tanításainak más és másfajta értelmezõi közt. A Harcosok Ösvénye az egyik legszélsõségesebb: õk Szetet vadászként és harcosként tisztelik, és a Fátyol Diszciplína helyett az Õserõt használják. Az Eksztázis Ösvénye a hús gyönyörét hirdeti a Kígyó nevében; õk a Jelenlétet tisztelik minden más Diszciplína felett. A Fény Kígyói a Szabbatba szakadt Szettiták: csak külsejükben különböznek független testvéreiktõl, de viselkedésük miatt a klán elpusztítandó eretnekeknek tartja õket.

 

Idézet: Kérlek. Azt hittem felette állsz az efféle judeo-keresztény babonáknak, mint hogy „ne bízz a kígyóban”, vagy a „tudás minden gonosz atyja”. Szerinted miért tanítják ezt a szülõk Gyermekeiknek – és miért mondott neked is ilyeneket Atyád? Miért ódzkodnának megosztani veled a tudást? Ó. Hát kezded érteni. Nem akarsz ideülni és beszélgetni velem?         (by Mira)

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |    *****    Szerepjáték – Csatlakozz közénk, és részese Te is a kalandoknak - FRPG    *****    Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs. - Egy igazi hõs sem tudja magáról, hogy hõs.    *****    Nincs Új Poszt Cousin & Best Friend & A Lot More    *****    az új élet reményében, hajózz    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér    *****    csillagütközés marcangolta nász    *****    Katt!Katt!Katt! Lépj be a galopp versenyparkunkba! Katt Katt!    *****    Új lovas szerepjáték! * Új lovas szerepjáték! * Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk!    *****    ANELIATH - varázslat és sárkányvér- Te ki leszel ebben a csavaros Történetben? - SZEREPJÁTÉK    *****    Te ki leszel ebben a csavaros, mágiával, intrikával és hataloméhséggel fûszerezett olvasztótégelyben?