Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
Vampire
Vampire : Klánok: Szet követői

Klánok: Szet követői

  2005.09.02. 14:58

Eredetileg Egyiptomból származnak és állítólag egy Szet nevű élőholt vámpíristenséget imádnak, minden erejükkel őt szolgálják. A Szetiták előszeretettel "rontanak meg" másokat, áldozataikat saját gyengeségeik rabszolgájává teszik. Valamilyen titokzatos okból a klán összetart, és egyes feltételezések szerint állandó kapcsolatban vannak az alapítójukkal. A Vértestvérek többsége fél ezuektől a kígyónyelvű vámpíroktól, mert gyakran már a puszta jelenlétük is elég ahhoz, hogy egy Vértestvér elinduljon a romlás útján.

Szet követõi

Szet követõi, avagy a Szettiták, minden más klánnál népszerûtle¬nebbek. Az õsi Kígyóhoz fûzõdõ kapcsolatuk legendás: és különös képességeik mind alátámasztják a mesét. Olyan tudás letéteményesei, ami már az Elsõ Várost is rombolta. Ha betelepülnek egy városba, a káinita hatalmi rend szinte azonnal felborul. De a legborzasztóbb az talán, hogy mindannyian szentül hiszik, hogy istenek vére csörgedezik hideg ereikben. Már maga a klán neve is ezt hivatott igazolni. A legtöbb Szettita szerint maga Szet, az õsi Egyiptom sötét istene alapította klánjukat. Mások szerint Szet egy Õsatya volt – legalább – aki istent játszott az egyiptomiak elõtt. Bármi is az igazság, Szet uralma megkérdõjelezhetetlen volt egész amíg fel nem bukkant egy Ozirisz nevû lény – egyesek szerint vámpír, mások szerint nem az – és évszázados harcban le nem gyõzte Szetet. Bár Szet a sötétségbe taszíttatott és távozott e világból, Gyermekei fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy mikor viszszatér, minden készen várja. Céljaik elérésében a Szettitákat számtalan hatalom segíti. Szerintük a függõség, a csábítás és a romlás a legõsibb és legfinomabb fegyver. A kábítószert, szexet, pénzt, hatalmat - még a vért és a tudást is – csalétekként használják. Es hihetetle¬nül eredményesen: a Vértestvérek és a vér egyaránt behódol csáberejüknek, akármit megtesznek új mesterük kedvéért. Nem egy városban egész szubkultúrákat és társadalmi rétegeket tart hatalmában egy vagy két Szettita. Szet követõi gyakorta nevezik magukat a „legidõsebb klánnak”, akármit jelent is ez. A káinita történészek ezt nem tartják többnek alaptalan dicsekvés-nél, Szet felemelkedését jóval az Elsõ Város utáni idõkre teszik, de a klánt jobban ismerõk korántsem ilyen biztosak dolgukban. A kígyók klánjának tudása egyesek szerint akár a legelsõ, a leghosszabb éjszakára is visszanyúlhat... Egyes kígyók azt sem átallják állítani, hogy Szet még Káin bukása elõtt taszíttatott az örök sötétségbe – és bár a legtöbben ezt nem hiszik el, belegondolni is ijesztõ. Még ha nem merülünk el származásuk rejtélyeiben, a klán befolyása akkor is riasztóan nagy. Bár a hagyományos vámpírföldeken, például Európában ritkák, Szet köve-tõi a világ minden táján megtalálhatóak. Egész Afrikában nagy a befolyásuk, különösen Kairóban és a Szahara vidékén. Indiában is erõsek, egész a kathaji vadászterületekig jutottak – pusztító istenek hagyatékát kutatják, kultuszt építenek maguk köré. A Közel-Kelet homokja alatt alszanak, a karib éjszaka urai; Amerika legsötétebb nyomornegye¬deiben is bátran járnak-kelnek. Hálójuk földrészrõl földrészre terjed, a többi klán még csak nem is sejti, milyen messzire elér a kezük...

Gúnynév: Kígyók

Szekta: A semlegesség túl fontos Szet követõinek ahhoz, hogy bármelyik szektáért is feláldozzák. A Kamarillát álszent hõsködésnek tartják, a Szabbatot nemkülönben. A Szettiták mindkét oldalnak eladnak titkokat, de az igazán fontos leleteket mindig megtartják tulajdon klánjuknak.

Megjelenés: A legtöbb Szettita öreg egyiptomi, észak-afrikai vagy közel-keleti. Manapság persze õk is sokkal nyíltabbak, nemzetiségre és nemre való tekintet nélkül választják Gyermeke¬iket. A vörös hajat Szet áldásának tartják, sok Ifjú odaadása jeléül festeti haját. A legtöbb Szettita kifogástalan ízléssel öltözködik, megjelenésük magával ragadóan határozott, mégis barátságos.

Menedék: Sok fiatal Szettita beéri egy biztonságos kis lukkal, az öregek szemében viszont a menedék építése tiszte¬letreméltó feladat. Alkimista rítusokkal, rég elfeledett varázsigékkel szentelik fel hajlékukat – templomokat, elhagya¬tott könyvtárakat, kriptákat. Sokan ghoulokkal õriztetik ott-honukat, mások kígyókkal népesítik be szobáikat. Legtöbb¬ször õsi egyiptomi stílusban díszítik menedékeiket, bár az el-múlt években ez egyre kevésbé jellemzõ. Egy Szettita, ízlésétõl és származásától függõen bárhogy berendezheti otthonát.

Háttér: A legtöbben Szet követõjének halandó csatlósai voltak egykor. Régebben csak egyiptomiakat választottak, de ma már bármilyen nemzetiségbõl jöhetnek Gyermekeik. A kígyók leginkább a manipulatív, erõs akaratú halandókat kedvelik – ez elõbbi azért fontos, hogy minél több embert tudjanak a klán szolgálatába csábítani, utóbbi arra kell, hogy a követõk titkait rábízhassák. A Szettitáknak csak a legjob¬bak kellenek: aki nem felel meg elvárásaiknak, mindörökre tudatlan báb marad.

Karakteralkotás: A Szettiták a Mentális és a Szociális tulajdonságokra összpontosítanak, de Jártasságaik a karakter alapkoncepciójától függenek. Az Okkult ismeretek igen gya¬koriak a klán tagjai között. Természetük lehet tudós vagy állatias, Viselkedésük az alkalomtól függ. Legtöbbjüknek kiterjedt Kapcsolatai vannak, a Nyáj (kultusz) is igen fontos számukra. A Csatlósokat és más engedelmes bábokat a zsarolástól kezdve a puszta barátságig bárimire használhatják a Szettiták.

Klán Diszciplínák: Fátyol, Jelenlét, Szet öröksége

Gyengeségek: A Szettiták a legõsibb sötétség Gyermekei: az erõs fény minden fajtájától irtózták, különösen a nap-fény árt nekik. Minden nap okozta sebzéshez két egészség-szintet hozzá kell adni esetükben. Ha erõs tényben (ívfény, reflektorfény) tartózkodnak, minden kockatartalékból le kell egyet vonniuk.

Szervezet: Egyenként Szet követõi is csak olyanok, mint a többi vámpír: nyájat gyûjtenek maguk köré, hatalmukat gyarapítgatják és megpróbálják vetélytátsaikat eltenni láb alól. Nem legyõzhetetlenek, a klán a darwini szemlétet sze¬rint veszni hagyja a gyengéket, Együtt azonban templomokat alapítanak, hogy közösen növeljék tudásukat és gyakorolják szertartásaikat. Hierarchiájuk korfüggõ a legöregebb, a legbölcsebb vezeti õket Állítólag valahol Afrikában van Szet Nagy Temploma, a Sötét Hierofáns székhelye. Ez a Matuzsá¬lem Szet legerõsebb, legelsõ gyerermeke; ha hihetünk a híresz¬teléseknek, tudása páratlan és a klán feletti hatalma megkérdõjelezhetetlen

Vérvonal: A kígyóknak számtalan vérvonaluk van, Szet tanításainak más és másfajta értelmezõi közt. A Harcosok Ösvénye az egyik legszélsõségesebb: õk Szetet vadászként és harcosként tisztelik, és a Fátyol Diszciplína helyett az Õserõt használják. Az Eksztázis Ösvénye a hús gyönyörét hirdeti a Kígyó nevében; õk a Jelenlétet tisztelik minden más Diszciplína felett. A Fény Kígyói a Szabbatba szakadt Szettiták: csak külsejükben különböznek független testvéreiktõl, de viselkedésük miatt a klán elpusztítandó eretnekeknek tartja õket.

 

Idézet: Kérlek. Azt hittem felette állsz az efféle judeo-keresztény babonáknak, mint hogy „ne bízz a kígyóban”, vagy a „tudás minden gonosz atyja”. Szerinted miért tanítják ezt a szülõk Gyermekeiknek – és miért mondott neked is ilyeneket Atyád? Miért ódzkodnának megosztani veled a tudást? Ó. Hát kezded érteni. Nem akarsz ideülni és beszélgetni velem?         (by Mira)

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

A FÉRJFOGÁS és a FÉRJMEGTARTÁS TITKAI, a SZERELEMRÕL MINDEN, a BOLDOG SZEXUÁLIS ÉLEThez vezetõ út: PSP    *****    PÁRKAPCSOLATI és SZEXUAL PARAPSZICHOLÓGIA: PSP alternatív spirituális tanácsadó képzés abszolút kezdõknek és haladóknak    *****    Hogyan kell a SZERELMET BEVONZANI ÉS MEGTARTANI? Mi a BOLDOG SZERELEM TITKA? A PSP-n megtudhatod!    *****    Minden amit TUDNI AKARSZ A SZERELEMRÕL ÉS A SZEXRÕL: PSP Párkapcsolati tanácsadó képzés * SZERELEM SZEXUALITÁS    *****    Magyarország egyetlen Olicity és legaktívabb Arrow rajongói oldala! Minden infó az aktuális 6. évadról és egyéb finomság    *****    Megjelent a The Sims 4 legújabb kiegészítõje, a Laundry Stuff Pack. Vajon megéri megvenni? Derítsd ki Te magad!    *****    Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene - HobbiZoona Blog - Állatok - Könyvek - Zene -Katt    *****    Lépj be a lovak csodálatos világába! Nevelj te is nálunk! KATT KATT KATT KATT    *****    Nem lehet saját lovad? Nevelj virtuálisan ITT! Nevelj, versenyezz, licitálj szebbnél szebb lovakra!    *****    -Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!-    *****    The Resident - A kórházi drámasorozat január 21-én indul Matt Czuchry és Emily VanCamp fõszereplésével! Nézzetek be!    *****    Mindenféle kérdésedre õszinte választ kaphatsz a valódi Kérdõasztrológia segítségével.    *****    Részletes személyiség és sors analízis / születési horoszkóp / ajándék 3 év elõrejelzéssel. Most érdemes ide látogatni!!    *****    Ha diplomás asztrológust keresel, aki BECSÜLET KASSZÁS alapon ad tanácsot és INGYEN OKTAT, akkor keress bizalommal!    *****    A BIOTÉRKÉP AZ IGAZI KARMA! MEGMUTATJA PONTOSAN,MILYEN FELADATTAL SZÜLETTÉL.EGY PRÓBÁT MEGÉR. SOK SEGÍTSÉG MINDEN NAP!!!    *****    Megnyitott a madárvendéglõ! Gyertek vendégségbe ti is Mályvához és Pipitérhez! Irány a Mesetár!    *****    Megnyitottam cikkes, véleményes blogomat! Sok-sok érdekes bejegyzéssel várlak naponta, ne hagyd ki! - Alice    *****    Sztárokról és idolokról írok,ajánlókat hozok,tippeket és tageket osztok meg veletek!Nézz be egy blogkóros lány oldalára!    *****    Az igazi karma a horoszkópodban a Felszálló holdcsomópont,a Chiron,a Lilith (Fekete Hold),Rendeld meg most!Várlak, katt!    *****    családi adókedvezmény 2018 nyomtatvány letöltés, feltételek tudnivalók