Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Szokásos
 
Kandalló
A fogadó tüze ég, Pihenj meg és ülj köré.
 
Szerepjátékok
 
Versek, Történetek
 
Fantasy Képek
 
Ezoterika
 
Minek nevezzelek?
 
Nálunk járt vándorok
Indulás: 2005-02-18
 
Impresszum
  • Szerkesztőség: Inferno (darkstorm@citromail.hu)
  • Elérhetőség: a fenti címeken e-mailen, vagy mobilon (+36205263989)
  • A honlap nem hivatalos kép- és szöveganyagokat tartalmaz. Amennyiben ezek valamilyen formában szerzői jogokat sértenek, kérjük jelezd nekünk, és eltávolítjuk az oldalról!
 
Changeling: The Dreaming
Changeling: The Dreaming : Boggan

Boggan

  2006.01.28. 12:25

"Oh, nem kell megköszönni. Ez is benne van a napi munkában...(He he he...jó kis móka volt!)"

BOGGAN.

 

A dolgos bogganok láthatólag a munkájukból merítik a legnagyobb örömüket. Általában, ez a Kith az egyszerű, aktív életet kedveli, a jó társaságot és a szilárd rutinokat. Talán a biztonságról és a kényelemről alkotott néhány legrégebbi álom alkotta meg a jellemüket; a fae-k közt mindenesetre jól ismert tökéletes integritásuk és a hazájukhoz fűződő erős érzelmeik. A boggan, úgy mondják, oly őszinte, mint a kosz a kezén.

Mivel természetüktől fogva "vidékiesek", könnyen lehetnek klánszerűen összetartók és lenézők is az idegenekkel szemben. Habár gyakran állnak teljes lelkükkel valaki más szolgálatába, az "úr" könnyen megtapasztalhat valami mást is, ha parancsolgatni próbál ezeknek a büszke fickóknak. A boggan valójában mindig magát tartja a helyzet urának; azzal, hogy segít a rászorulóknak, magát a saját kötelességei fölé emeli. Ezek a Kithainok gyakran aszerint mérik a megbecsülést, hogy ki hány rászorulón segített.

A titkok, amiket a bogganok ennek során "összeszednek", az ő jogos járandóságuk. A pletyka köztük nem gyengeség - egyfajta művészet. Egyéb, kevésbé tiszteletreméltó Tündérek gyakran Boldogtalan bogganokat keresnek fel, hogy a célpontjaikat vagy riválisaikat, hogy úgy mondjuk, besározzák. Ismerve a Kith eredendő becsületességét, az ilyen pletykák ritkán tévednek.

A bogganok specialitása a kézművesség; különösen az asztalosaik, takácsaik és bőrműveseik a híresek. Ez a nép csak a "kétkezi munkát" tartja becsületes munkának, és ezt az etikát követik a Káprázat-gyűjtésben és a varázslásban is. Gyakran megérintik vagy meg is ízlelik azt, amivel dolgoznak - más jelenlévők számára talán zavaró szokás! Sokuk egyenesen állandóan körbeszimatolja a környező dolgokat, hogy megfelelően "érezze" őket.

A bogganok legalább olyan keményen dolgoznak, mint a nockerek - talán még keményebben is. Tudunk olyanokról, akik halálra dolgozták magukat, hogy tökéletesen csináljanak meg egy munkát. Nagyon büszkék a munkájukra - egy boggan munkája értékének kétségbe vonása biztos módszer, hogy az őrjöngésig felingereljük. Ha mérgesek, ezek a szívós Tündérek érdekes hajlamot mutatnak a közönségességre. Bár az elmúlt időben nem tudunk olyan Vadócról, aki kiprovokálta volna, hogy egy boggan darabokra szedje, néhányan még mindig kísérleteznek vele. Habár a Boldogtalan bogganok a leghírhedtebbek a vérmérsékletükről, az értelmes faerie-k jól teszik, ha elkerülik akár a legtisztább Boldog boggan felidegesítését is.

A bogganok alapvetően otthonülők; lehet ez a saját otthona vagy a jótevőjéé. Erre azonban a legjobb képessége szerint fog gondot viselni. Apró javításokat és más kis munkákat kell elvégezni, amíg a háztulajdonos igényt tart a tiszteletre. Ha a kérdéses otthon a boggan sajátja, olyan kényelmessé teszi, a-milyenné csak tudja. Ezek az otthonok jellegzetesen falusiak, bár néhány boggan jobban kedveli a várost.

A Boldog bogganok erős érzelmekkel viseltetnek az elesettek iránt és segítik őket saját jóságukból eredően. A Boldogtalanok a szolgálatot csereeszköznek és az elhatárolódás egyik típusának tartják. Még a Boldogtalan bogganok is úgy találják, vonzódnak a valóban rászorulókhoz. A bogganok nemes szolgálatról szóló filozófiája dicsőségnek tartja segíteni olyanokon (különösen embereken), akiknek egy kis időre van szükségük, hogy talpra tudjanak állni. Az olyanokat azonban, akik a boggan munkáján élősködnének, gyorsan faképnél hagyja.

Az adósság fogalma fontos, ha bogganokkal van dolgunk; noha az önkéntes szolgálatot tartják a legnagyobb becsületnek, a legtöbbjük szívesebben meghalna, mint hogy tartozzon bárki másnak. Épp ezért, gyakran mindenfajta fizetséget a szolgálatukért és egyenesen felháborodnak az ajánlaton. Ez a "adósságtól" való félelem nem engedi ezeknek a Kithainoknak, hogy szoros kapcsolatokat építsenek ki; bár vidáman dolgoznak másokkal, a bogganok ritkán fogadnak bármilyen esküt.

 

a    Megjelenés.

A bogganok alacsonyak, sűrű, pehely-szerű hajjal és elhízási hajlammal. Gyakran van apró szemük, és ez a nagy orrukat csak kiemeli. A kezeik nagyok és cserzettek, mozgékony ujjakkal és nagy göcsörtökkel. Gyakran dupla szemöldökük van: két szőrcsomó a szemük felett. A bőrük sötét színű; a korral egyre sötétebb és ráncosabb lesz. A Tündérek mércéivel mérve a bogganok öltözéke rendkívül egyszerű.

 

a    Látszatok.

- A Gyermekek a megtévesztések felé hajlanak, főleg a Szemfényvesztést használva és más, szem-kéz összehangolást igénylő mesterségeket. Még a fiatal bogganok is szeretik, ha a maguk eszközeivel dolgozhatnak; a legtöbben még a Kifejlődés előtt megszöknek otthonról.

- A Vadóc bogganok elindulnak kalandokat keresni, problémákat megoldani - vagy épp alkotni.

- A Morgók általában letelepednek egy saját kis otthonban, ahol sok mindennel elfoglalhatják magukat. Sokan egy-egy nemes tanácsadójaként vagy Tündér (vagy halandó) művészek Mentoraként dolgozik tovább.

 

a    Életstílus.

A bogganok kedvelik a kényelmes vidéki vagy városi otthonokat. Általában olyan munkákat végeznek, mint az építkezés vagy segítségnyújtás vészhelyzet esetén.

 

a    Viszonyulás.

Színész

 

a    Jogok.

- Mesterség: A bogganok gyors és kiváló mesteremberek; ha nem zavarják őket, képesek bármely egyszerű fizikai munkát igénylő feladatot kevesebb, mint harmadannyi idő alatt elvégezni, mint amennyi alatt azt egy egyszerű halandó elvégezné. A munkára való természetes hajlamuk miatt semmilyen Mesterségek-dobást nem Ronthatnak.

- Szociális Kapcsolatok: A bogganok számára a társadalom nem más, mint egy újabb fajta nyersanyag; ez az intuíció képessé teszi őket, hogy észleljék egy adott szituáció irányadó és irányító személyiségeit. Egy sikeres Észlelés + Empátia (vagy Csalás) dobás betekintést nyújt a boggan karakternek a szituáció szociális kapcsolataiba. Az ilyen dobás nehézsége a csoport nagyságán és összetettségén múlik - 5-től (apró utazó társaság) 10-ig (intrikákkal teli királyi bál) terjedhet.

 

a    Gyengék.

- A Szükségben Lévők Hívása: Még a Boldogtalan bogganok is képtelenek elviselni a kétségbeesett lények látványát; ha olyasvalakivel találkozik, akinek valóban segítségre van szüksége, a boggan karakternek Akaraterő-dobást kell végrehajtania, hogy elkerülje a bármi módon való segítségnyújtást.

 

a    Idézet.

"Oh, nem kell megköszönni. Ez is benne van a napi munkában...(He he he...jó kis móka volt!)"

 

a    Kinézet.

-Eshu: Ravasz csavargók, akik kiforgatnának az utolsó filléredből is.

-Nocker: Jó mesteremberek, akik mindent kissé túl komolyan vesznek.

-Pooka: Vadak és felelőtlenek; semmi gondjuk a világon.

-Redcap: Azt mondják, a sapkájukat már nem áztatják vérben; de azért sose lehetünk elég biztosak. Még a Boldogokat is jó elkerülni.

-Satyr: Romlottak és kéjsóvárok. Ezek a marhák nem törődnek semmivel az állati ösztöneiken kívül.

-Sidhe: Bár a legtöbben félreértik őket, ők teljesen őszintén hiszik, hogy ők a mi megváltóink, hogy visszatértek elvezetni a szegény közembereket az Új Tavaszba. Annál rosszabb nekik.

-Sluagh: Sötét és titokzatos lények. Sok mindent tudnak, amit nem mondanak el.

-Troll: Erősek és becsülendők - bizonyos módon nemesebbek a sidhe-knél.

 
Kincsesládikó
 
Hisz ráérsz még!
 
Társalgó
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu